Nederlands
Home      Kalender      Nieuws      Ranking

Hengstencompetitie

7years
6years
5years
4years

Laatste nieuws

05/11
Nieuwe data PAVO Hengstencompetitie bekend
Het kalenderjaar loopt stilaan ten einde en dus wordt er stilaan ook weer uitgekeken naar de start van de nieuwe ...
17/03
Mithras de Regor nu ook kampioen 7-jarige hengsten
De PAVO Hengstencompetitie 2019 werd zojuist afgesloten met de finalerubriek voor de 7-jarige hengsten! Voor ...

Pavo Hengstencompetitie 2019

Vanaf 19 Januari 2019 gaat de grootste hengstencompetitie van Europa weer van start.

 

De inschrijvingen gaan open vanaf 1 Januari en dan hopen wij weer om een hoog kwalitatief deelnemersveld van +- 120 hengsten in de leeftijdscategorie tussen 4- en 7-jaar aan U te kunnen voorstellen.

 

De Belgische springpaardenfokkerij doet het beter dan ooit tevoren want zowel BWP als SBS en Studbook Zangersheide staan bovenaan in de WBFSH rankings en daarom is het juist zo bijzonder interessant om te zien wat de jonge generatie aan toekomst perspectief ons te bieden heeft.

 

De Belgische fokkers zijn enthousiaste fokkers en dat hebben we afgelopen jaar kunnen zien want nooit tevoren zijn er zoveel fokkers naar de PAVO hengstencompetitie komen kijken en daaraan kan je zien de fokkerij voor veel mensen nog een echt passie is die ze graag op een sfeervolle manier met mekaar delen en dat kan natuurlijk nergens beter dan op een manche van de Hengstencompetitie. 

 

 

  • De Competitie gaat traditioneel van start op de BWP hengstenkeuring (19.01) waar na de hengstenveiling het Azelhof afgeladen vol zit om de premiére live mee te maken.

 

  • Voor de 2de manche (09.02) verhuizen we naar Sentower Park waar de Limburgse fokkers hun feestje gepland hebben.

 

  • Voor 3de manche die op 16 Feb zal doorgaan op het CSI2* van Azelhof in Lier en ook daar verwachten we veel toeschouwers rond deze prachtige arena.

 

  • De 4de ronde is dan weer als van ouds op vrijdag in Flanders Expo in Gent (22.02) tijdens de SBS hengstenkeuring.

 

  • Om dan te besluiten op 16.03 tijdens de 3de fase van de BWP keuring in Sentower Park - Opglabbeek waar we na een grootse finale de nieuwe kampioenen kennen van de PAVO Hengstencompetitie 2019 en ook dat wil U absoluut niet missen.

 

De PAVO hengstencompetitie wil ook voor de Belgische hengstenhouder een medium zijn waar zij hun hengsten aan een zo groot mogelijk publiek kunnen promoten en daarom is er een overeenkomst gemaakt de internationale TV zender “Clip My Horse” om een aantal manches van de hengstencompetitie uit te zenden.
 

“Clip My Horse” is de grootste paardensport provider op het internet met een groot kijkerspubliek over heel de wereld waardoor de promotie van de Belgische hengsten nog een stuk groter en internationaler zal zijn dan het voorheen al geweest is

 

Licenties & Inschrijvingen & Rankings & Voorwaarden & Prijzen

 

Klik hier om het volledige reglement, proeven, hoogtes, rankings en dergelijke

 

Om deel te kunnen nemen aan de hengstencompetitie dient u zich in te schrijven via www.equibel.be
 


 

De “Ranking bonus”

Naast het prijzengeld voor elke manche stelt de organisatie van de PAVO Hengstencompetitie en haar sponsors PAVO, EMERALD, KRISMAR en SCANFOR tevens een bonus beschikbaar voor de hoogste geklasseerde hengsten van elke jaargang.

Deze bonus wordt na de competitie door de VLP uitbetaald.

 
 

 

 
 
 
 Contact

Secretariaat Pavo Hengstencompetitie
Dirk Zagers, tel: 0032 486 71 34 63
info@hengstencompetitie.be
Hippomundo Tal milstein stallions