Nederlands | Fran├žais
Home      Kalender      Nieuws      Ranking

Hengstencompetitie

7years
6years
5years
4years

Laatste nieuws

19/03
Pavo Hengstencompetitie: de eindwinnaars zijn gekend
De Pavo Hengstencompetitie 2017 is zonet beëindigd met een loodzware...
13/03
Laatste rechte lijn naar de Finale 2017
Vandaag 13.03 is de laatste dag om in te schrijven voor de finale in Hulsterlo.Pavo Hengstencompetitie 2016

De PAVO hengstencompetitie is één van de belangrijkste fokkerij evenementen die in België plaats vinden. Met een totaal van 120 hengsten in de leeftijdscategorie van 4 tot 7 jaar geeft deze competitie een uitstekend beeld van de fokkerij voor de komende jaren.


Tevens is de hengstencompetitie een bijzonder interessant forum voor de fokkers om hun keuze te bepalen voor het komende seizoen en dat vertaalt zich meteen in een grote publieke belangstelling op alle manches omdat fokkers de hengsten meerdere keren aan het werk willen zien.

 

 

We willen de competitie zo dicht mogelijk naar de fokker brengen op interessante locaties en dat is ook de reden waarom de kalender 2017 is aangepast naar 5 manches incl. finale. Op die manier is de hengstencompetitie in alle belangrijke fokkerij regio’s te zien en is zij ook een interessante aanvulling voor het programma van de hengstenkeuringen van BWP en SBS.


Ook de samenwerking met AES en Studbook Zangersheide verloopt zeer constructief en dat resulteert dan ook weer in een groot hengsten uit deze beide stamboeken.
 

 

 

De PAVO hengstencompetitie wil ook voor de Belgische hengstenhouder een medium zijn waar zij hun hengsten aan een zo groot mogelijk publiek kunnen promoten en daarom is er een overeenkomst gemaakt de internationale TV zender “Clip My Horse” om een aantal manches van de hengstencompetitie uit te zenden.
 

“Clip My Horse” is de grootste paardensport provider op het internet met een groot kijkerspubliek over heel de wereld waardoor de promotie van de Belgische hengsten nog een stuk groter en internationaler zal zijn dan het voorheen al geweest is

 

Licenties & Inschrijvingen & Rankings & Voorwaarden & Prijzen

 

Klik hier om het volledige reglement, proeven, hoogtes, rankings en dergelijke

 

Om deel te kunnen nemen aan de hengstencompetitie dient u zich in te schrijven via www.equibel.be
 


 

De “Emerald bonus”

Voor de best gerangschikte hengsten van de ranking heeft “Emerald” een totale prijzenpot van 5.000 Euro ter beschikking gesteld om te verdelen onder de best gerangschikte hengsten van elke leeftijdscategorie.

De bonus wordt na de finale overgeschreven op uw rekening

 
 

 

 
 
 
 Contact

Secretariaat Pavo Hengstencompetitie
Dirk Zagers, tel: 0032 486 71 34 63
info@hengstencompetitie.be