Lannoo Martens Belgian Stallion Competition Powered by

10-01-2024

193 hengsten maken zich klaar voor eerste manche van de Lannoo Stallion Competition powered by EuroHorse


Zaterdagmiddag loopt het Azelhof in Lier vol voor de eerste manche van de Lannoo Stallion Competition powered by EuroHorse. Het kader en de setting van de tweede fase van de BWP-Hengstenkeuring, zorgt sowieso voor heel veel geïnteresseerde fokkers in het Azelhof. Het zijn hoogdagen voor al wie van sport, fokkerij en hengsten houdt.

Er wordt gestart met de vierjarige hengsten. De eerste hengst  zal om 13u. de piste van het Azelhof betreden. 49 vierjarige hengsten springen hun eerste parcours in de jaargang 2024 van de Lannoo Belgian Hengstencompetitie powered by EuroHorse.

Bij de collega’s van de vijfjarigen hengsten werden er maar liefst 73 (!) hengsten ingeschreven.  Het wordt bijzonder interessant om de hengsten die in 2022 en 2023 goedgekeurd werden in één van de Belgische stamboeken aan het werk te zien in een wedstrijdomgeving en om te zien hoe ze zich ontwikkeld hebben het afgelopen jaar.

Bij de zesjarige hengsten, waar er een barrage wordt verreden in de vorm van een tweede fase op tijd, werden 47 hengsten ingeschreven.

Bij de zevenjarige hengsten zijn er dat 24.  In totaal zullen zaterdag 190 hengsten in het Azelhof in actie komen. Op de drempel van hun sportcarrière zijn dit interessante momenten om in te schatten of de hengsten ook een topsportmentaliteit in zich hebben.

Sport en fokkerij verbinden

Nick Adriaensen van Lannoo voeders kijkt als partner van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by EuroHorse heel erg uit naar de start van jaargang 2024. Nick is zelf fokker en ruiter en sport en fokkerij is meer dan een passie voor hem: “Lannoo is fier partner te kunnen zijn van de Belgische Hengstencompetitie. De Hengstencompetitie zorgt voor een optimaal platform voor hengstenhouders om hun goedgekeurde hengsten aan het grote publiek te tonen. Dat de voeders van Lannoo zeer populair zijn bij zowel de professionele paardenhouder als bij de fokkers, is geen geheim. Lannoo staat immers voor een zeer persoonlijke benadering van hun professionele klanten en voor een uitstekend kwaliteitsvoer dat alles voorziet voor de opgroei van een veulen tot een sportpaard op het hoogste niveau. Vandaar dat Voeders Lannoo zich met plezier koppelt aan een organisatie die net deze twee groepen in de paardensector met mekaar verbindt.”

Ook bij Axel Verlooy die met EuroHorse al jaren de Belgische Hengstencompetitie ondersteunt klinkt enthousiasme in zijn stem: We verlenen heel graag onze steun aan de Hengstencompetitie. Sport en fokkerij zit in het DNA van EuroHorse. We vinden het bovendien bijzonder interessant om te volgen hoe de jonge hengsten zich ontwikkelen in de sport. Ook dat is voor onze stal corebusiness. De Lannoo Belgian Stallion Competiton powered by Eurohorse verbindt sport en fokkerij en daar willen wij heel graag partner van zijn.

U kan de eerste manche ook volgen via Clipmyhorse - Startlijsten komen online via deze link

 

 



Auteur: Kris Van Steen
Source photo: paardenfotograaf.be





Contact

vzw Belgian Stallion Competition
Tommelbergweg 33
2990 Wuustwezel - België
info@belgianstallioncompetition.be
Tal milstein stallions Galop equnews Clip my horse